Teraz dla zakupów o wartości powyżej 600zł 300zł dostawa przez Pełnomocnika na nasz koszt!
Product was successfully added to your shopping cart.
5
Product was successfully added to your compare list.
5
Product was successfully added to your wishlist.
5
Opis produktu
Firma została założona w 1948 roku przez Freda Douglasa Lainga, z czasem do firmy dołączyli synowie Fred Jr. i Stewart. W maju 2013 r. bracia postanowili pójść osobnymi drogami. Douglas Laing & Co jest teraz prowadzony przez Freda Lainga i jego córkę Carę. Druga firma, prowadzona przez Stewarta i jego synów, Scotta i Andrew, nazywa się Hunter Laing. Douglas Laing posiada w swoim portfolio m.in marki Old Particular, Premier Barrel, Double Barrel oraz całą gamę whisky Blended Malt t.j. Big Peat (Islay), Scallywag (Speyside), Timorous Beastie (Highland), Rock Oyster (Islay, Arran, Orkney i Jura) oraz The Epicurean (Lowland).Nowość w sklepie od dnia | 1 mar 2020 |
---|---|
Wrażenia zapachowo-smakowe | Czekoladowy, Korzenny, Miodowy, Owocowy, Waniliowy |
Kraj | Szkocja |
Region produkcji | Lowland |
Marka / Destylarnia | Port Dundas |
Butelkowanie | Douglas Laing |
Rodzaj whisky | Grain / Single Grain - whisky zbożowa z jednej destylarni |
Destylat z tej destylarni jest składnikiem w whisky blended | J&B, Johnnie Walker, White Horse |
Rodzaj użytych beczek | American Oak Barrels |
Wiek / lata leżakowania | 13 lat |
Rocznik | 2004 |
Data butelkowania | marzec 2018 (destylacja lipiec 2004) |
Nr partii / nr beczki | 3000 butelek ref - DL12465 |
Zawartość alkoholu [%] | 48.4% |
Inne cechy | Independent Bottling (IB) - butelkowanie niezależne, Un-Chill Filtered - whisky nie filtrowana na zimno, Non Coloured - whisky nie barwiona karmelem, Limited Edition - edycja limitowana |
Pojemność butelki | 0,7 litra |
Opakowanie | Tuba |