Product was successfully added to your shopping cart.
5
Product was successfully added to your compare list.
5
Product was successfully added to your wishlist.
5
-
Campbeltown
Glen Scotia 15 Years Old / 46% / 0,7 l
PLN319.00Piętnastoletnia whisky z destylarni Glen Scotia, leżakowana wyłącznie w specjalnie wyselekcjonowanych amerykańskich dębowych beczkach. Charakterystyczne dla tej edycji jest połączenie wanilii i dębu z delikatnymi aromatami morskiej bryzy i owoców. Idealnie zrównoważona whisky, o przyjemnym finiszu z nutą tropikalnych owoców i przypraw korzennych. Learn More -
Campbeltown
Glen Scotia 18 Years Old / 46% / 0,7 l
PLN669.0018-letnia Glen Scotia rozpoczyna swoje dojrzewanie w beczkach po bourbonie oraz w beczkach typu hogshead z amerykańskiego dębu. Następnie Master Blender wybiera najlepsze destylaty i łączy je razem na 12-miesięczny finisz w pierwszy raz napełnianych beczkach po sherry Oloroso. Dzięki temu finalny produkt nabiera perfumowych, kwiatowych nut, które świetnie uzupełniają profil destylarni – owocowy ze śladem morza i przypraw. Na lekko dymny charakter wpływa podwyższona zawartość Learn More -
Campbeltown
Glen Scotia Campbeltown Harbour / 40% / 0,7 l
PLN159.00Glen Scotia Campbeltown Harbour to whisky z niewielkiej destylarni Glen Scotia. Za dobór beczek, a co za tym idzie – kompozycję smakową, odpowiedzialny jest John Peterson – Malt Master zakładu. Przy selekcji kieruje się uzyskaniem perfekcyjnej harmonii pomiędzy nutami owoców, akcentami morskiej bryzy oraz delikatnym torfowym wykończeniem. Learn More -
Campbeltown
Glen Scotia Double Cask / 46% / 0,7 l
PLN219.00Uwaga: zdjęcia przedstawiają poprzednią edycję. Double Cask z destylarni Glen Scotia to whisky pochodząca z małego, ale cenionego regionu Campbeltown, znajdującego na półwyspie Kintyre, na zachodnim wybrzeżu Szkocji. Whisky ta dojrzewa w najlepszych beczkach po bourbonie pierwszego napełnienia, aby dwunastomiesięczny końcowy okres starzenia spędzić w beczkach po sherry Pedro Ximenez. Zapewnia jej to idealną równowagę pomiędzy owocami, charakterystyczną dla Glen Scotia mor Learn More -
Campbeltown
Glen Scotia Victoriana / 54,2% / 0,7 l
PLN399.00Uwaga: Zdjęcie przedstawia poprzednie wydanie. Każda beczka wchodząca w skład mieszanki jest wyselekcjonowana przez Master Blendera destylarni Glen Scotia. Whisky finiszowana w mocno wypalanych dębowych beczkach, przez co destylat zyskuje na łagodności. Butelkowana jest z mocą 54,2%, bez filtracji na zimno. Wyczuwalne są słodkie nuty creme brulee, karmelizowanych owoców, porzeczek i dębiny. Learn More -
Campbeltown
Kilkerran 12 Years Old / 46% / 0,7 l
PLN299.00Uwaga: na zdjęciach prezentowana jest poprzednia edycja. Aktualna edycja różni się kształtem butelki. Pierwsze wydanie Kilkerran oznaczone wiekiem. Po 12 latach od reaktywacji destylarni w 2016 roku powstała edycja, która na stałe zasili podstawową linię produktów Kilkerran. Whisky ta jest połączeniem 70% destylatu leżakowanego w beczkach po Bourbonie oraz 30% destylatu z beczek po Sherry. Podobnie jak inne Kilkerran'y nie została poddana filtracji na zimno, jak również nie b Learn More -
Campbeltown
Longrow Peated / 46% / 0,7 l
PLN279.00Longrow Peated - czyli po prostu torfowy. To edycja typu NAS (bez określonego wieku), która zastępuje poprzednią wersję Longrow CV. Tym razem nazwa podkreśla torfowy styl całej linii Longrow w odróżnieniu od whisky Springbank i Hazelburn. Paleta smakowa z mocnym akcentem dymnym i torfowym, kremowa, ze słodyczą wanilii. Wyczuwalne są również akcenty ziołowe i owoce cytrusowe. Na wykończenie ponownie i długo wybrzmiewa dym. Learn More -
Highland
The Gauldrons / Blended Malt / Douglas Laing's / 46,2% / 0,7 l
PLN289.00Remarkable Regional Malts to kolekcja whisky blended malt ze wszystkich regionów produkcji whisky w Szkocji. Wchodzi ona w skład portfolio firmy Douglas&Laing. Najmniejszy region jakim jest Campbeltown również ma swojego przedstawiciela w tej zróżnicowanej serii - whisky The Gauldrons. Wielką ciekawość wzbudza już sam aromat, gdzie wyczuć można akcenty morskiej bryzy z delikatnym dymem, nutą wodorostów i miodem. Morski charakter wyczuwalny jest również w smaku, wzbogacony słod Learn More