Sprawdź gdzie jesteśmy i odbierz zamówienie!
Product was successfully added to your shopping cart.
5
Product was successfully added to your compare list.
5
Product was successfully added to your wishlist.
5
Opis produktu
Destylarnia Tamdhu powstała w 1897 roku w Speyside nieopodal Knockando z inicjatywy lokalnych przedsiębiorców produkujących blendy. Od początku działalności destylarnia miała kilka przerw w swej pracy. Najdłuższy przestój, który trwał 20 lat, zanotowała w 1927 roku. Od momentu wznowienia produkcji destylarnia działa w zasadzie nieprzerwanie do dziś. Aktualnie należy do spółki Ian Macleod Distillers.Nowość w sklepie od dnia | 24 lis 2019 |
---|---|
Wrażenia zapachowo-smakowe | Cytrusowy, Czekoladowy, Kawowy, Korzenny, Kwiatowy, Orzechowy, Owocowy, Suszony owoc |
Kraj | Szkocja |
Region produkcji | Speyside |
Marka / Destylarnia | Tamdhu |
Butelkowanie | W destylarni |
Typ whisky | Single Malt - whisky słodowa z jednej destylarni |
Rodzaj użytych beczek | First Fill Sherry |
Wiek / lata leżakowania | 50 lat |
Rocznik | 1963 |
Data butelkowania | Marzec 2017 |
Zawartość alkoholu [%] | 55,6 |
Inne cechy | Official Bottling (OB) - butelkowanie oficjalne, Cask Strength (CS) - whisky nie rozcieńczana wodą, Single Barrel / Single Cask - whisky z jednej beczki, Special Edition - edycja specjalna, Limited Edition - edycja limitowana |
Pojemność butelki | 0,7 litra |
Opakowanie | Tuba |