Teraz dla zakupów o wartości powyżej 600zł 300zł dostawa przez Pełnomocnika na nasz koszt!
Product was successfully added to your shopping cart.
5
Product was successfully added to your compare list.
5
Product was successfully added to your wishlist.
5
Opis produktu
Destylarnia Caol Ila, założona przez Hectora Hendersona w 1846 roku niedaleko Port Askaig na wyspie Islay. W tłumaczeniu z gaelickiego Caol Ila oznacza „dźwięk Islay”. Whisky ta słynie z wyrazistych dymno-torfowych destylatów.Nowość w sklepie od dnia | 24 lis 2017 |
---|---|
Wrażenia zapachowo-smakowe | Dymny, Kwiatowy, Morski, Owocowy, Pikantny, Torfowy |
Kraj | Szkocja |
Region produkcji | Wyspa Islay |
Marka / Destylarnia | Caol Ila |
Butelkowanie | Gordon & Macphail |
Rodzaj whisky | Single Malt - whisky słodowa z jednej destylarni |
Rodzaj użytych beczek | refill sherry |
Wiek / lata leżakowania | 10 lat |
Rocznik | 2003 |
Data butelkowania | 2014 |
Zawartość alkoholu [%] | 59.6% |
Inne cechy | Independent Bottling (IB) - butelkowanie niezależne, Cask Strength (CS) - whisky nie rozcieńczana wodą, Un-Chill Filtered - whisky nie filtrowana na zimno, Non Coloured - whisky nie barwiona karmelem |
Pojemność butelki | 0,7 litra |
Opakowanie | Tuba |