Twój koszyk
Nie masz żadnych produktów w koszyku
Rejestracja

Zaloguj się

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your compare list.

5

Product was successfully added to your wishlist.

5

  1. Lowland

    Glenkinchie 2008 Distillers Edition / 2020 / 43% / 0,7 l

    259,00 zł
    Glenkinchie z serii Distiller's Edition 2020 dojrzewa w dwóch rodzajach beczek. Oprócz tradycyjnego starzenia w beczkach po bourbonie, wykorzystano beczki po sherry Amontillado do kilkumiesięcznego dodatkowego leżakowania. Delikatna whisky o smaku maślanych ciasteczek i aromacie słodkiego wina. W tle dojrzałe winogrona i nuty pomarańczy przeplatają się z dębową nutą. Finisz wytrawny. Dowiedz się więcej
  2. Lowland

    Glenkinchie 27 Years Old / Diageo Special Release 2023 / 58,3% / 0,7 l

    1 849,00 zł
    Whisky Glenkinchie 27 Years Old wraz z siedmioma innych destylarniami należącymi do Diageo tworzy kolekcje Special release 2023 Dowiedz się więcej
  3. Wyspa Islay

    Port Charlotte PMC:01 / 2013 / 54,5% / 0,7 l

    489,00 zł
    Port Charlotte PMC:01 to kolejne wydanie z serii Cask Exploration. To eksperymentalna seria, za pomocą której wciąż przesuwamy granice w poszukiwaniu niezwykłego smaku. Seria Port Charlotte Cask Exploration ukazuje bogactwo i różnorodność mocno torfowych single maltów z wyspy Islay oraz dowodzi, że rodzaj beczki wywiera ogromny wpływ na destylat. W przypadku Port Charlotte PMC:01 destylat z 2013 roku najpierw rozlano do beczek po bourbonie pierwszego napełnienia, w których leżako Dowiedz się więcej
  4. Wyspa Islay

    Port Charlotte SC:01 / 2012 / 55,2% / 0,7 l

    419,00 zł
    Port Charlotte SC:01 jest pierwszą z serii Cask Exploration, do produkcji której został użyty jęczmień pochodzący wyłącznie z wyspy Islay. Wykorzystano odmiany Concerto, Propino, Publican oraz Oxbridge z 7 okolicznych farm. Cały proces produkcji, od uprawy zboża, przez destylację, leżakowanie w dębowych beczkach i butelkowanie przeprowadzony został na wyspie Islay. Poziom zadymienia słodu sięga 40ppm. Adam Hannett wykorzystał destylaty dojrzewające w beczkach po sherry Olor Dowiedz się więcej