Product was successfully added to your shopping cart.
5
Product was successfully added to your compare list.
5
Product was successfully added to your wishlist.
5
-
Wyspa Islay
Lagavulin 12 Years Old / Diageo Special Release 2022 / 57,3% / 0,7 l
739,00 złLagavulin 12 Years Old w wydaniu Diageo Special Releases 2022. The Flames of the Phoenix to prawdziwa ekspresja dymnego stylu słynnej gorzelni z Islay. Whisky dojrzewała w połączeniu beczek ze świeżego dębu i najbardziej torfowych destylatów, odznaczających się wyższym poziomem fenoli. Zabutelkowana w pełnej mocy 57.3%. Dowiedz się więcej -
Wyspa Islay
Lagavulin 12 Years Old / Diageo Special Release 2023 / 56,4% / 0,7 l
849,00 złUwaga: zdjęcie nieznacznie różni się od dostępnej edycji. Lagavulin Diageo Special Release 2023 to wyjątkowe połączenie dymnego DNA Lagavulin i przyprawowo-ziołowego charakteru tequili Don Julio Añejo, pochodzącego z finiszu w beczkach po tequili. Niezwykle ułożona whisky. W jej aromacie odnajdziemy porcję popiołu, dym, grillowaną ostrą papryczkę i słony karmel. Zaskakująca słodycz w smaku przyjemnie łączy się z dymem torfowym i ziemistością. Po chwili dołączają Dowiedz się więcej -
Wyspa Islay
Port Charlotte PMC:01 / 2013 / 54,5% / 0,7 l
489,00 złPort Charlotte PMC:01 to kolejne wydanie z serii Cask Exploration. To eksperymentalna seria, za pomocą której wciąż przesuwamy granice w poszukiwaniu niezwykłego smaku. Seria Port Charlotte Cask Exploration ukazuje bogactwo i różnorodność mocno torfowych single maltów z wyspy Islay oraz dowodzi, że rodzaj beczki wywiera ogromny wpływ na destylat. W przypadku Port Charlotte PMC:01 destylat z 2013 roku najpierw rozlano do beczek po bourbonie pierwszego napełnienia, w których leżako Dowiedz się więcej -
Wyspa Islay
Port Charlotte SC:01 / 2012 / 55,2% / 0,7 l
419,00 złPort Charlotte SC:01 jest pierwszą z serii Cask Exploration, do produkcji której został użyty jęczmień pochodzący wyłącznie z wyspy Islay. Wykorzystano odmiany Concerto, Propino, Publican oraz Oxbridge z 7 okolicznych farm. Cały proces produkcji, od uprawy zboża, przez destylację, leżakowanie w dębowych beczkach i butelkowanie przeprowadzony został na wyspie Islay. Poziom zadymienia słodu sięga 40ppm. Adam Hannett wykorzystał destylaty dojrzewające w beczkach po sherry Olor Dowiedz się więcej