Twój koszyk
Nie masz żadnych produktów w koszyku
Rejestracja

Zaloguj się

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your compare list.

5

Product was successfully added to your wishlist.

5

  1. Speyside

    Macallan A Night on Earth / The Journey / 43% / 0,7 l

    599,00 zł
    Wydana pod koniec 2023 roku edycja Macallan “A Night on Earth - The Journey” to limitowane wydanie whisky z legendarnej destylarni The Macallan, które powstało w duchu obchodów Nowego Roku. To wspaniała okazja, która zbliża ludzi, umożliwia ponowne nawiązanie kontaktów z przyjaciółmi i rodziną, zapewnia czas refleksji nad minionym rokiem oraz czas nadziei i najlepszych życzeń na nadchodzący rok. To wyjątkowe wydanie jest rezultatem kreatywnej współpracy z Nini Sum - uznan Dowiedz się więcej
  2. Speyside

    Macallan Classic Cut 2021 / 51% / 0,7 l

    1 199,00 zł
    UWAGA: Zdjęcia przedstawiają edycję z ubiegłego roku. W 2021 roku zaprezentowana została piąta edycja whisky Macallan z limitowanej serii Classic Cut. Wydanie zabutelkowane z wyższą zawartością alkoholu (51%), by w pełni ukazać unikatowy charakter trunku. Whisky dojrzewała wyłącznie w wyselekcjonowanych beczkach po bourbonie oraz po sherry. Aromaty wanilii, skórek pomarańczy i imbiru są zrównoważone słodkimi nutami owocowych żelek i marcepanu. W tle pojawia się świe Dowiedz się więcej
  3. Speyside

    Macallan Classic Cut 2022 / 52,5% / 0,7 l

    1 099,00 zł
    W 2022 roku destylarnia wydała kolejną, limitowaną edycję whisky z serii Classic Cut. Whisky dojrzewała w wyselekcjonowanych beczkach wykonanych z dwóch rodzajów drewna - z dębu europejskiego i amerykańskiego. Połączenie obu styli zapewnia wyjątkowe doznania degustacyjne, podkreśla szeroką gamę i złożoność smaków. Dwa rodzaje drewna pięknie się uzupełniają i równoważą, oferując ciekawą podróż przez smak, aromat, kolor i teksturę. Aromat to bogactwo świeżych owo Dowiedz się więcej
  4. Speyside

    Macallan Classic Cut 2023 / 50,3% / 0,7 l

    699,00 zł
    Uwaga: zdjęcia przedstawiają poprzednią edycję. Seria Macallan Classic Cut wydawana jest od 2017 roku. Edycja Classic Cut 2023 jest już siódmą z tej limitowanej serii. Whisky dojrzewała w dwóch typach wyselekcjonowanych beczek - z europejskiego dębu po sherry oraz z amerykańskiego dębu po bourbonie. Tradycyjnie dla serii Classic Cut kompozycja została zabutelkowana z podwyższoną zawartością alkoholu, w tym wypadku jest to 50,3%, co zapewnia intensywność zapachu i smaku. W Dowiedz się więcej
  5. Speyside

    Macallan The Harmony Collection / Amber Meadow / 44,2% / 0,7 l

    999,00 zł
    Odkryj harmonię natury w trzeciej limitowanej edycji The Macallan Amber Meadow z kolekcji The Harmony. Poczuj magię szkockich łąk i pól uprawnych otulonych promieniami słońca w tej wyjątkowej whisky, stworzonej w ramach współpracy The Macallan z siostrami McCartney. Delikatny aromat pomarańczy, cytryny i miodu łączy się z nutami dojrzałego jęczmienia i subtelnym finiszem cytryny, tworząc harmonijną kompozycję, która zachwyci miłośników whisky na całym świecie. Unikatow Dowiedz się więcej
  6. Wyspa Islay

    Port Charlotte PMC:01 / 2013 / 54,5% / 0,7 l

    489,00 zł
    Port Charlotte PMC:01 to kolejne wydanie z serii Cask Exploration. To eksperymentalna seria, za pomocą której wciąż przesuwamy granice w poszukiwaniu niezwykłego smaku. Seria Port Charlotte Cask Exploration ukazuje bogactwo i różnorodność mocno torfowych single maltów z wyspy Islay oraz dowodzi, że rodzaj beczki wywiera ogromny wpływ na destylat. W przypadku Port Charlotte PMC:01 destylat z 2013 roku najpierw rozlano do beczek po bourbonie pierwszego napełnienia, w których leżako Dowiedz się więcej
  7. Wyspa Islay

    Port Charlotte SC:01 / 2012 / 55,2% / 0,7 l

    419,00 zł
    Port Charlotte SC:01 jest pierwszą z serii Cask Exploration, do produkcji której został użyty jęczmień pochodzący wyłącznie z wyspy Islay. Wykorzystano odmiany Concerto, Propino, Publican oraz Oxbridge z 7 okolicznych farm. Cały proces produkcji, od uprawy zboża, przez destylację, leżakowanie w dębowych beczkach i butelkowanie przeprowadzony został na wyspie Islay. Poziom zadymienia słodu sięga 40ppm. Adam Hannett wykorzystał destylaty dojrzewające w beczkach po sherry Olor Dowiedz się więcej