Twój koszyk
Nie masz żadnych produktów w koszyku
Rejestracja

Zaloguj się

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your compare list.

5

Product was successfully added to your wishlist.

5

  1. Speyside

    Inchgower 14 Years Old 'Flora & Fauna' / 43% / 0,7 l

    299,00 zł
    Szkocka whisky single malt z destylarni Inchgower z serii Flora i Fauna. Świeży i lekki aromat kojarzący się z jabłkami (tak kwiatem jabłoni, jak i szarlotką) i ściętą trawą. Smak również świeży, lekko korzenny i jabłkowy. Finisz niezbyt długi, cytrusowy i odrobinę słonawy. Dowiedz się więcej
  2. Speyside

    Inchgower 5 Years Old / 2013 / Provenance / Cask DL13098 / 2019 / Douglas Laing / 46% / 0,7 l

    189,00 zł
    Prezentujemy whisky single malt z mało znanej szkockiej destylarni Inchgower, z której destylaty słodowe stanowią główny składnik mieszanej whisky Bell’s. Alkohol został wydestylowany w kwietniu 2013 roku, następnie 5 lat spędził w beczce typu refill hogshead nr REF-DL13098, by wreszcie trafić do butelek w lutym 2019 roku. Wspomniana beczka pozwoliła napełnić jedynie 433 butelki, butelkowanie przeprowadzono bez procesu filtracji na zimno oraz w naturalnym kolorze, z mocą 46%. Dowiedz się więcej
  3. Wyspa Islay

    Port Charlotte PMC:01 / 2013 / 54,5% / 0,7 l

    489,00 zł
    Port Charlotte PMC:01 to kolejne wydanie z serii Cask Exploration. To eksperymentalna seria, za pomocą której wciąż przesuwamy granice w poszukiwaniu niezwykłego smaku. Seria Port Charlotte Cask Exploration ukazuje bogactwo i różnorodność mocno torfowych single maltów z wyspy Islay oraz dowodzi, że rodzaj beczki wywiera ogromny wpływ na destylat. W przypadku Port Charlotte PMC:01 destylat z 2013 roku najpierw rozlano do beczek po bourbonie pierwszego napełnienia, w których leżako Dowiedz się więcej
  4. Wyspa Islay

    Port Charlotte SC:01 / 2012 / 55,2% / 0,7 l

    419,00 zł
    Port Charlotte SC:01 jest pierwszą z serii Cask Exploration, do produkcji której został użyty jęczmień pochodzący wyłącznie z wyspy Islay. Wykorzystano odmiany Concerto, Propino, Publican oraz Oxbridge z 7 okolicznych farm. Cały proces produkcji, od uprawy zboża, przez destylację, leżakowanie w dębowych beczkach i butelkowanie przeprowadzony został na wyspie Islay. Poziom zadymienia słodu sięga 40ppm. Adam Hannett wykorzystał destylaty dojrzewające w beczkach po sherry Olor Dowiedz się więcej