Twój koszyk
Nie masz żadnych produktów w koszyku
Rejestracja

Zaloguj się

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your compare list.

5

Product was successfully added to your wishlist.

5

  1. Wyspa Islay

    Octomore 10.1 / 5 Years Old / 107 ppm / 59,8% / 0,7 l

    929,00 zł
    Limitowane wydanie Octomore 10.1 zostało poddane destylacji w 2013 roku. Wykorzystano wyłącznie szkocki jęczmień o zawartości fenoli na poziomie 107 ppm! Trunek dojrzewał na wyspie Islay przez pięć lat w pierwszy raz napełnionych beczkach po whiskey z renomowanych destylarni z USA: Jim Beam, Buffalo Trace, Heaven Hill i Jack Daniels. Pełny i głęboki aromat dymu, smoły, popiołu i torfu zrównoważony jest przez słodkie nuty karmelu, wanilii, kandyzowanych jabłek i marcepanu. D Dowiedz się więcej
  2. Wyspa Islay

    Octomore 12.1 / 5 Years Old / 130.8 ppm / 59,9% / 0,7 l

    1 099,00 zł
    Octomore 12.1 to mocny i ciężki dym, zrównoważony żywym i rześkim, owocowo-kwiatowym charakterem destylatu. Oddając hołd tradycjom, ​wydanie Octomore 12.1 starzone jest wyłącznie w beczkach pierwszego napełnienia po amerykańskiej whiskey przez 5 lat. Na początku otwiera się pikantną cytrusową świeżością i ziemistym dymem torfowym. Słodki biszkopt waniliowy, następnie kokos, czekolada, wanilia oraz karmel. Po chwili na pierwszy plan wysuwają się warstwy dymu torfowego Dowiedz się więcej
  3. Wyspa Islay

    Octomore 12.3 / 5 Years Old / 118.1 ppm / 62,1% / 0,7 l

    1 299,00 zł
    Octomore 12.3 to unikalna pod wieloma względami whisky - jedna destylarnia, jeden rocznik oraz jedno pole, z którego pochodzi jęczmień wykorzystany do produkcji whisky. Jęczmień odmiany Concerto był uprawiany na polu Church Field na farmie Octomore przez rolnika Jamesa Browna. Co ciekawe: 75% tej whisky dojrzewała przez 5 lat w beczkach po amerykańskiej whiskey, podczas gdy pozostałe 25% spędziło 5 lat w beczkach pierwszego napełnienia po sherry Pedro Ximenez od Fernando de Castilla Dowiedz się więcej
  4. Wyspa Islay

    Octomore 13.2 / 5 Years Old / 137.3 ppm / 58,3% / 0,7 l

    699,00 zł
    Octomore 13.2 to whisky, która dojrzewała przez 5 lat w tradycyjnych magazynach w miejscowości Port Charlotte, wyłącznie w beczkach pierwszego napełnienia po sherry Oloroso Fernando de Castilla. Destylacja odbyła się w 2016 roku z jęczmienia odmiany Concerto uprawianego w Szkocji zebranego w 2015 roku. Poziom zatorfienia w słodzie wyniósł 137,3 PPM. Wyczuwalna słoność oraz bogate orzechowe, cytrusowo-pomarańczowe nuty, które zawdzięcza leżakowaniu w beczkach po sherry Ol Dowiedz się więcej
  5. Wyspa Islay

    Octomore 13.3 / 5 Years Old / 129.3 ppm / 61,1% / 0,7 l

    799,00 zł
    Kolejny Octomore of Octomore. Whisky dojrzewała przez 5 Lat w kombinacji dębowych beczek pierwszego napełnienia po amerykańskiej whiskey i drugiego napełnienia po whiskey europejskiej. Destylowana w 2016 roku w 100% z jęczmienia odmiany Concerto uprawianego w gospodarstwie Octomore na wyspie Islay. Zbiory 2015 roku słodowane i wędzone do poziomu 129,3 PPM. Butelkowana z zawartością alkoholu 61,1%, bez filtracji na zimno i bez barwników w destylarni Bruichladdich. Należy spodziewać Dowiedz się więcej
  6. Wyspa Islay

    Port Charlotte PMC:01 / 2013 / 54,5% / 0,7 l

    489,00 zł
    Port Charlotte PMC:01 to kolejne wydanie z serii Cask Exploration. To eksperymentalna seria, za pomocą której wciąż przesuwamy granice w poszukiwaniu niezwykłego smaku. Seria Port Charlotte Cask Exploration ukazuje bogactwo i różnorodność mocno torfowych single maltów z wyspy Islay oraz dowodzi, że rodzaj beczki wywiera ogromny wpływ na destylat. W przypadku Port Charlotte PMC:01 destylat z 2013 roku najpierw rozlano do beczek po bourbonie pierwszego napełnienia, w których leżako Dowiedz się więcej
  7. Wyspa Islay

    Port Charlotte SC:01 / 2012 / 55,2% / 0,7 l

    419,00 zł
    Port Charlotte SC:01 jest pierwszą z serii Cask Exploration, do produkcji której został użyty jęczmień pochodzący wyłącznie z wyspy Islay. Wykorzystano odmiany Concerto, Propino, Publican oraz Oxbridge z 7 okolicznych farm. Cały proces produkcji, od uprawy zboża, przez destylację, leżakowanie w dębowych beczkach i butelkowanie przeprowadzony został na wyspie Islay. Poziom zadymienia słodu sięga 40ppm. Adam Hannett wykorzystał destylaty dojrzewające w beczkach po sherry Olor Dowiedz się więcej