Teraz dla zakupów o wartości powyżej 600zł 300zł dostawa przez Pełnomocnika na nasz koszt!
Product was successfully added to your shopping cart.
5
Product was successfully added to your compare list.
5
Product was successfully added to your wishlist.
5
Opis produktu
Kolekcja Remarkable Regional Malts od bottlera Douglas & Laing to zbiór whisky typu blended malt, prezentujące szkockie regiony produkcji whisky: Timorous Beastie reprezentuje Highland, The Epicurean - region Lowland, The Gauldrons - Campeltown, Big Peat to torfowa whisky z Islay, Rock Island jest kupażem whisky z różnych szkockich wysp, a Scallywag jest przedstawicielem Speyside.Nowość w sklepie od dnia | 18 mar 2024 |
---|---|
Wrażenia zapachowo-smakowe | Cytrusowy, Czekoladowy, Kawowy, Korzenny, Sherry |
Rodzaj alkoholu | whisky |
Kraj | Szkocja |
Region produkcji | Speyside |
Marka / Destylarnia | Scallywag |
Butelkowanie | Douglas Laing |
Rodzaj whisky | Blended / Vatted / Pure Malt - whisky mieszana jedynie z whisky słodowych z różnych destylarni |
Rodzaj użytych beczek | Sherry Cask - Pedro Ximenez i Oloroso |
Wiek / lata leżakowania | 10 lat |
Zawartość alkoholu [%] | 46% |
Inne cechy | Independent Bottling (IB) - butelkowanie niezależne, Un-Chill Filtered - whisky nie filtrowana na zimno, Non Coloured - whisky nie barwiona karmelem, Small Batch (mała partia) |
Pojemność butelki | 0,7 litra |
Opakowanie | Tuba |