Teraz dla zakupów o wartości powyżej 600zł 300zł dostawa przez Pełnomocnika na nasz koszt!
Product was successfully added to your shopping cart.
5
Product was successfully added to your compare list.
5
Product was successfully added to your wishlist.
5
Opis produktu
W 1948 roku Fred Douglas Laing założył firmę. Z czasem dołączyli do niej synowie Fred Jr. i Stewart. W maju 2013 r. bracia postanowili pójść osobnymi drogami. Douglas Laing & Co jest teraz prowadzony przez Freda Lainga i jego córkę Carę. Druga firma, prowadzona przez Stewarta i jego synów, Scotta i Andrew, nazywa się Hunter Laing. Douglas Laing posiada w swoim portfolio m.in marki Old Particular, Premier Barrel, Double Barrel oraz całą gamę whisky Blended Malt t.j. Big Peat (Islay), Scallywag (Speyside), Timorous Beastie (Highland), Rock Oyster (Islay, Arran, Orkney i Jura) oraz The Epicurean (Lowland).Nowość w sklepie od dnia | 26 maj 2023 |
---|---|
Wrażenia zapachowo-smakowe | Dymny, Morski, Owocowy, Pikantny, Torfowy, Waniliowy |
Kraj | Szkocja |
Region produkcji | Wyspa Islay |
Marka / Destylarnia | Big Peat |
Butelkowanie | Douglas Laing |
Rodzaj whisky | Blended / Vatted / Pure Malt - whisky mieszana jedynie z whisky słodowych z różnych destylarni |
Rodzaj użytych beczek | finisz w beczkach po czerwonym winie |
Zawartość alkoholu [%] | 48% |
Inne cechy | Independent Bottling (IB) - butelkowanie niezależne, Un-Chill Filtered - whisky nie filtrowana na zimno, Non Coloured - whisky nie barwiona karmelem, Special Edition - edycja specjalna, Limited Edition - edycja limitowana |
Pojemność butelki | 0,7 litra |
Opakowanie | Tuba |